Live shows – Tegner

Tegner / Animator

Jeg laver live-shows hvor jeg både tegner og fortæller om det at tegne og lave tegnefilm. Det kan for eksempel være shows, hvor jeg bruger eksempler fra Jungledyret Hugo, som du også kan læse mere om her.  

rottefaenger

Vil du se eksempler på mine illustrationer så kig under Galleri/illustrationer, og hvis du vil læse mere om min bagrund og uddannelse som tegner og illustrator, kan du se under tegneren.

Hvordan laver man tegnefilm?

Når jeg holder foredrag om hvordan man laver tegnefilm, benytter jeg tegninger af Jungledyret Hugo. Jeg har oprindeligt designet Jungedyret Hugo og bygger Hugos designhistorie ind i foredraget. 

Hvis man vil læse og se mere om mit tilhørsforhold til Jungledyret Hugo, og se verdens første lille film med Hugo skal man klikke sig ind på siden Jungledyret Hugo.

hugo

Live tegning til fortælling med en flip-over

Gennem mit virke som historiefortæller har jeg ofte formidlet mine historier til børn. Det har derfor faldet mig naturligt også at optræde live med tegning, illustration og animation, både for børn og voksne. Se evt. siden fortæller-liveshows. Når jeg optræder, skaber jeg et par kapitler i historiefortællingen og tegner samtidig illustrationer i fortæller pausen. Det fungerer bedst på en flipover med meget store papirer og en meget tyk sort tusch. 

Show med tegning til live musik

Jeg tegner illustrationer samtidig med at der spilles live musik, og mine tegninger indgår i et samspil med musikken. På denne måde har jeg blandt andet optrådt i flere sammenhænge med Aalborg Symfoniorkester og forskellige jazzorkestre. Jeg har også optrådt med tegneshows i blandt andet Beijing og Washington.

tissemyrer_1

Til mindre forsamlinger kan jeg nøjes med at tegne på en flipover sammen med et orkester, men jeg kan også tegne under et kamera (teknisk beskrevet nedenfor) samtidigt med at musikken spiller.

I marts 2010 optrådte jeg i Horsens Kirke med live tegning til live orgelmusik. Organist Nicolai Skovgaard Nielsen spillede stykket “Dyrenes Karneval”, imens jeg tegnede til. 

I en amatør optagelse kan man her til højre se hvordan det gik:

Efterfølgende opførte vi fortællingen Hikke Rikke, et lille show for fortæller, orgel og Hanne Trolbøll på blokfløjte. 

Show med tegneundervisning

Jeg kan undervise mange mennesker i at tegne på én gang og gør det med humor, intensitet og små fortællinger undervejs. Et tegneundervisningsshow er underholdende og sjovt. Det kan tilrettelægges for nybegyndere og øvede børn, men det er bestemt også et sjovt indslag for voksne. Voksne kan godt være lidt bange for blyanten og det hvide papir, men i dette show kan alle være med. Man lærer rigtige tricks, samtidigt med at det bare er sjovt og grinagtigt. Det kan være opløftende efter en længere teroretisk konference dag eller sjovt efter en middag med lidt rødvin. Det kan også være interaktiv underholdning for voksne i forbindelse med et weekend-seminar. 

Humoren i showet kan vægtes, men det kan stadig være et fordrag hvor deltagerne hurtigt udvikler et værktøj som kan bruges i undervisning eller egne fordrag med f.eks. power-point og brugen af smilyes i emails. 

Deltagerne får alle et par tricks med hjem de kan bruge, privat eller i professionel sammenhæng. Deltagerne skal helst tegne lidt selv undervejs, men det kræver kun almindeligt A4 kopipapir, et underlag og noget at tegne med. En tegneblyant til hver deltager i blødhed 2B og nogle blyantspidsere…

troldebier_copy

Visuel historiefortælling og krav til scenetekniske udstyr

Jeg laver forskellige visuelle fortællinger som både er underholdende og lærerige. Med min baggrund som animator og storybordtegner kan jeg lave det, jeg selv kalder Visuel Historiefortælling. Et storyboard er et redskab alle filminstruktører benytter. Det er en slags tegneserie som fortæller filmens handling med faste tegninger og klip. Sammen med lydeffekter kan man skabe en visuel fortælling der lægger sig meget tæt op af den egentlige film.

Under siden video-tegner kan man se flere live eksempler, bl.a. fra Milleneium Stage i Kennedy Centeret, Washington. 

Her er også et eksempel på tegning på flip-over og fortælling i en lidt speedet op udgave i Snurre Snups Søndagsklub med Bubber

Prisen for et foredrag med tegneopgave er varierende alt efter omfang, tid og sted. 
For priser, booking eller yderligere information se under siden kontakt.