Trio Confetti & Rune T. Kidde

Trio Confetti og Rune T. Kidde er udgivet i 1995 på Olufsens Records. Jeg har siden haft glæden af at optræde som fortæller sammen med Rune T. Kidde flere gange, blandt andet fem år i træk på Roskilde Festival.

Trio Confetti var en erfaren livetrio som kunne improvisere i mange forskellige genre. I samarbejdet med Rune som tekstforfatter og fortæller, havde vi virkelig fat i den lange ende. Vi rejste på arbejdslejr og producerede en række fede numre. Vi tog bagefter på turné i Danmark og opførte alle numrene live.

Rune var enormt inspirerende, og jeg fik efterfølgende selv blod på tanden til at skrive og fortælle historier med – og uden- musik. I Runes morsomme historie om Pissehuen, fik jeg lov til at optræde som herreekviperings forhandler og den ”lille-grå-dame”. Det betød, at jeg måtte spille skuespil og trommer samtidigt; det var enormt sjovt! 

Rune tog nogle gange udgangspunkt i gamle klassikere og vendte dem på hovedet. Det er fx historier som Den lilla Møjhætte og Pulven, eller historien om prinsessen Sipsipernipsipsirumsip og Prins Ib. Senere skrev jeg historien om Hikke Rikke og fortalte den på DR i Fjernsyn for Dig. Denne historie tager udgangspunkt i en af Runes sjove fortællinger, og digter videre på handlingen om Prins Ib. 

Samarbejdet ophørte nok mest fordi turnéerne blev for hårde for os. Det var én lang fest uden ret meget søvn. Jeg håber dog, du får lyst til at høre de gode numre fra Cd’en og måske får lyst til at købe den. Cd’en Trio Confetti og Rune T. Kidde er blevet en klassiker. Den har vildskab og er ung og udtryksfuld. Jeg mener den kan måle sig med det gode gamle band Dan Turell og Sølvstjernerne, hvor denne Cd’s inspiration også er kommet fra.

Her under ses mine tegninger til cd coveret:

Skævebørn og Å’Ib

Her kommer også et lille trommenummer fra Trio Confetti og Runne T Kiddes CD. På numrene Skævebørn og Å’Ib kan man høre hvordan en Darbuka, en stortromme og lidt hånd percussion sagtens kan skabe fed vildskab til dans.

Skævebørn. Tekst: Rune T. Kidde. Trommer, komposition: Carl Quist-Møller

Musik, råb og skrig og komposition: Palle Windfeldt, Steen Thomsen og Carl Quist-Møller