Live shows – Musiker

Jeg er trommeslager og perkussionist, og jeg har erfaringer som koncertmusiker, festmusiker, teatermusiker, komponist, gademusiker og konferencier. Man kan sige jeg faldt i trommegryden som barn. Jeg startede på indersiden af min mors maveskind og fortsatte på min far´s (Flemming Quist Møller) trommeskind fra før jeg kunne gå.

I en glidende overgang fra hjemmejam til turne med min far, hvor jeg spillede med på diverse percussion-instrumenter i første sæt, og måtte overnatte i hans Congapose bag scenen i andet sæt. Det var med Nulle E. Nykær og Christians Sivert trioen Influenza, med Stig Møller i 3 gange Møller, congafestivallen Den Probre Næve, og frem til at jeg også spillede med i Bazaar i alle weekender og ferier fra jeg var 9 til 16 år. Det blev til en mesterlære-uddannelse som world-music-trommeslager.

Senere supplerede jeg det med trommeundervisning fra diverse jazztrommeslagere, længst tid med Bjarne Rostvold. Jeg blev den første Tango Nuevo trommeslager i Danmark, måske i Europa. Trommer i Tango Nuevo var ikke så udbredt, og efter min mening ikke særlig interessant, så i den tid jeg var trommeslager i Tango Orkestret (16 år), udviklede jeg mange specielle lyde og hjemmelavede rytmer inspireret af de tegnefilmsbilleder Tango Nuevoen satte i gang i mit hovede og den rytmiske måde agentinske basister, violinister og bandonionister spiller på deres instrumenter. Mit hjemmelavede speciale som trommeslager er efterhånden udviklet fra tangokoncerter og familiefester, og jeg bruger det ofte i forbindelse med at jeg fortæller.

Mit nuværende primære trommesæt har udviklet sig til et sammenkog af mine bedste lyde, et mini-sæt fyldt med sjove hjemmelavede lyde. Jeg spiller i dag nok en lidt jazz’et stil blandet med noget latinamerikansk, men det er også blandet med lidt balkan og arabisk stil, med bl.a Dabuka-trommen.

Mine historier har bevæget sig med ind i mit musikalske arbejde, hvor jeg forfatter sangtekster til mine historier. Det er for eksempel teksterne til jazzbandet DjanzzLøgnhalsen og De Medskyldige og DaBoing. I alle tre bands fortæller jeg også historier, spiller trommer og percussion. Derudover spiller jeg med flamingo-guitaristen Mårten Karlholm, Oyvind Ougaard og med flere andre bands. Jeg spiller til koncerter, festlige lejligheder og arbejder også som studiemusiker.

Fest-repertoiret er primært jazzet og sydamerikansk: Django Reinhard, Ellington, balkan, flamingo, men selvfølgelig afhængig af, hvem jeg spiller sammen med. Det samme gælder mit koncertrepetoir. Jeg er nok først og fremmest kendt som en trommeslager, der blander det med diverse percussion. Jeg har udviklet min egen teknik på en tyrkisk dabuka og er rimelig sej på et ande-kald. Du kan udforske de forskellige bands og udgivelser i side-menuen under gamle bands, og lytte og se ved at kigge under siden video-musiker. Mine nye bands kan du undersøge ved at kigge under siderne: De Onde, Orgel Aben & Trompet Dyret samt Thomas & Carl.

Ellers kan du altid ringe og få en sludder om hvad I har lyst til og hvad der er behov for. Foto: (navn) Fra tiden i Tango Orkestret hvor der i passager kunne være brug for metal kæder for at understrege et dramatisk tema.