Musikeren

Jeg er trommeslager og perkussionist, og jeg har erfaringer som koncertmusiker, festmusiker, teatermusiker, komponist, gademusiker og konferencier. Man kan sige jeg faldt i trommegryden som barn. Jeg startede på indersiden af min mors maveskind og fortsatte på min fars (Flemming Quist Møller) trommeskind fra før jeg kunne gå.

I en glidende overgang fra hjemmejam til turné med min far, hvor jeg spillede med på diverse percussion instrumenter i første sæt og måtte overnatte i hans Congapose bag scenen i andet sæt. Det var med Nulle E. Nykær og Christians Sivert trioen Influenza, med Stig Møller i 3 gange Møller, congafestivallen Den Probre Næve, og frem til at jeg også spillede med i Bazaar i alle weekender og ferier fra jeg var 9 til 16 år. Det blev til en mesterlære-uddannelse som world-music-trommeslager. Senere supplerede jeg det med trommeundervisning fra diverse jazztrommeslagere, længst tid med Bjarne Rostvold.

Jeg blev den første Tango Nuevo trommeslager i Danmark, måske i Europa. Trommer i Tango Nuevo var ikke så udbredt, og efter min mening ikke særlig interessant, så i den tid jeg var trommeslager i Tango Orkestret (16 år), udviklede jeg mange specielle lyde og hjemmelavede rytmer inspireret af de tegnefilmsbilleder Tango Nuevoen satte i gang i mit hovede og den rytmiske måde argentinske bassister, violinister og bandonionister slog på deres instrumenter. Mit hjemmelavede speciale som trommeslager er efterhånden udviklet fra tangokoncerter og familiefester, og jeg bruger det ofte i forbindelse med at jeg også fortæller. Mit nuværende primære trommesæt har udviklet sig til et sammenkog af mine bedste lyde, et mini-sæt fyldt med sjove hjemmelavede lyde. Jeg spiller i dag nok en lidt jazz’et stil blandet med noget latinamerikansk, men det er også blandet med lidt balkan og arabisk stil, med bl.a Dabuka-trommen.

Tango Orkestret med Marcello Nisinman
Djanzz
Tango Orkestret
Tango Orkestret
Trio Confetti
Løgnhalsen og de medskyldige

Mine historier har bevæget sig med ind i mit musikalske arbejde, hvor jeg forfatter sangtekster til mine historier. Det er for eksempel teksterne til jazzbandet Djanzz, Løgnhalsen og De Medskyldige og DaBoing. I alle tre bands fortæller jeg også historier, spiller trommer og percussion. Derudover spiller jeg med flamingo-guitaristen Mårten Karlholm, Oyvind Ougaard og med flere andre bands. Jeg spiller til koncerter, festlige lejligheder og arbejder også som studiemusiker.

Michael Sunding & Carl Quist Møller


Fest-repertoiret er primært jazzet og sydamerikansk: Django Reinhard, Ellington, balkan, flamenco, men selvfølgelig afhængig af, hvem jeg spiller sammen med. Det samme gælder mit koncert-repetoir. Jeg er nok først og fremmest kendt som en trommeslager, der blander trommerne med diverse percussion. Jeg har udviklet min egen teknik på en tyrkisk dabuka og er rimelig sej på et ande-kald. Under punktet video-musiker, kan du se forskellige videoer hvor jeg spiller musik.

Under punkterne De Onde, Orgel Aben & Trommedyret, Thomas & Carl, samt Aarhus Jazz Orchestra kan du læse mere om de nye og mere aktuelle bands jeg spiller med i.

Prisen for et live-show er varierende alt efter omfang, tid og sted. For et tilbud på et show, kontakt mig gerne her.