DaBoing – Hverdagspoesi

Hverdagspoesi – DaBoing Band. Blev udgivet i 2009 på Forlaget Hverdagspoesi, ved Kamilla Hygum Jakobsen. Kompositioner af Halfdan E og Louise Norbye, tekster af Carl Quist-Møller. Indspillet i De Hæderkronede Halfdan E Studier. Louise Norbye er vores dygtige forsanger. Halfdan spiller strenge, tangenter, lidt vokal og computer. Carl spiller trommer, percussion og lidt vokal. Gæstesolister på Cd’en er Peter Fuglesang der spiller klarinet, basklarinet og altsaxofon og Paolo Russo som spiller lidt bandoneon. Bookletten er fyldet med sangtekster og illustrationer, der underbygger sangene og den pædagogiske ide.

Cd’en Hverdagspoesi var oprindeligt en bestilling fra Kamilla Hygum og et ønske om musikalsk sproghjælp til familier med sproghandicappede børn. Kamilla har selv en sød handicappet søn, og havde erfaret at han kunne lytte og forstå hende hvis hun sang sine budskaber: ”kom min lille skat, nu skal vi havde en rugbrødsmad, tra la la”. Kamilla ønskede en Cd med et højt musikalsk og poetisk niveau og som samtidig byggede på denne pædagogiske ide, med omkvæd der kunne forberede børn på hverdags situationer: Tage tøj på sang, gå i bad, sidde på potte eller toilet, lege, sige farvel, stå op osv. Jeg digtede og skrev teksterne langsomt over tre år, og det kom samtidig til at passe på min egen datter Clea. Clea har ikke et sproghandicap nærmest tværtimod, men hun blev født i starten af skriveprocessen og lærte at tale og synge frem til udgivelsen. Samtidig ønskede jeg at skrive tekster man som forældre ikke ville blive træt af at høre på, og forsøgte at skrive underholdende på flere niveauer. Nogle vers er derfor meget enkle og let forståelige i sproget, mens andre bygger på sjove lyde og ordlege i Halfdan Rasmussens stil. Det er derfor blevet en Cd som kan høres på flere plan. Jeg oplever fx også at nogle børn stiller store krav til ord der skal være udfordring for alle.

Jeg rigtig glad for de kompositioner Halfdan og Louise i samarbejde har lavet. Der er gang i den, lækre lyde og melodier man kan danse til, synge med, og blive glad af.

Cd’en kan blandt andet købes på www.hverdagspoesi.dk – på samme side kan man også finde noderne og downloade dem gratis.