Djanzz

Jazzorkestret Djanzz bestod af Palle Windfeldt, Sille Grønberg og Carl Quist-Møller. I over 10 år har vi har spillet en masse koncerter for voksne, men ikke mindst junglejazz for børn. Vi blev kaldt Danmarks mest elskede børnejazz orkester.

Foto: Lars Ranek

Vi har sammen udgivet 4 Cd’er på vores eget forlag. Den første – Junglejazz for børn, udkom i 2002. Herefter fulgte vores Cd for voksne – Ta’ en Dans i 2003 og endnu en Cd for børn, Elefantens Slatne Snabel i 2004. I 2006 udgav vi dobbelt cd’en Dansedyr og Dagdrømme.

Sille og Palle er primært Djanzz´s komponister og jeg tekstforfatter, men praktisk har vi blandet det lidt sammen i et kreativt Djanzz-kollektiv. Vi har solgt en masse cd’er, og den første Cd er blivet kaldt en moderne klassiker.

Vi har spillet sammen live længe før den første Cd blev indspillet både til private festjobs og koncertjobs. Vi har spillet på biblioteker, skoler og festivaller. En generation af børn har oplevet en klassisk Junglejazz koncert med musikfortællingen om ællingen Ægir der opfandt rapmusikken, fut-togs-dans hvor alle børn danser efter mig i kædedans og til slut hoppet op og ned til latinnummeret Iben fra Caribien. Vi har også spillet BabyJazz koncert, hvor vi raffinerede udtrykket til de små nye ører. Her mimer og tegner vi til sangene. Vi gokker som calypsohøns og miaver som jazzkatte og summer som sambafluer. Fordi vi ikke bruger ord i denne koncert, har den også været velegnet på vores turneer i udlandet.

Djanzz spiller ikke længere sammen som Djanzz i Danmark (sidste koncert blev 3 Marts 2012 i Mantziusgården, Birkerød). Den fælles kreative motivation dalede, og vi valgte at stoppe imens legen var god. Efter 10 år på landevejen med Junglejazz måtte vi skabe plads til nye udfordringer hver for sig. Vi har spillet turnéer i Frankrig og festivaler i Kina og Belgien (sidste koncert i udlandet blev Estland 21 og 22 April 2012). Men Djanzz musikken lever heldigvis videre på vores fire Cd’er og ikke mindst i børnenes bevidsthed.

Sidder man lige og ønsker en voksen- eller børnekoncert med Djanzz så ring alligevel. Så tager vi en sludder om det, og måske har vi noget nyt at tilbyde. Lad os snakke om hvilken genre der passer til festen, koncerten eller stemningen. Ring og få en snak.

Djanzz’s hjemmeside er stadig åben, og her kan du blandt andet lytte til flere musikeksempler. Køb en af Djanzz Cd’erne hos din lokale Cd-distributør eller skriv til www.djanzz.dk

Djanzz plakaten kan downloades under Plakater.

Udgivelser: