Ta’ en dans – Djanzz

 Ta’ en Dans, er Djanzz´s anden Cd, der udkom i 2003. Oprindeligt var den tænkt som en voksen Cd, men den er også elsket af mange større børn. Det er en Cd der opfordrer til dans!

I mange år havde vi spillet op til dans, til større og mindre familiefester, bryllupper, fødselsdage og festivaller.

Vi var ikke et orkester der kunne spille alle mulige numre på opfordring som en jukeboks, men vi havde lavet egne arrangementer af alle vores yndlingsnumre.

Vi havde lyst til at indspille en danse-Cd for voksne. Vi gjorde derfor det, at vi valgte de samme tempi og genrer, som vi havde erfaret var passende til en familiefest.

Efter en hurtig jitterbug kom en kærlig kinddans, og så trængte publikum til en fjollet balkan-inspireret kædedans, der gled over i en fræk Bossanova og så videre.

Jeg skrev derfor nogle tekster som jeg syntes passede til disse genre, og Sille og Palle skrev musikken.

Bolværksmatrosen er min hymne til Christianshavn hvor jeg er vokset op.

Græsset er grønt i vores have er vores bud på en sølvbryllupssang, det er en ”charme-bossa”; en hymne til bryster. Der er også en kædedans for blondiner og beduiner. I Han giver mig krølle på halen hylder vi alle familiers sorte får. Festtypen der bliver lidt for hurtig fuld, men til gengæld hjælper bandet, ved at være den første på danse gulvet.

Igen kunne jeg ikke lade være med at illustrere alle sangene. Selv om det var til et voksent publikum, findes der heldigvis også masser af barnlige voksne, som godt kan lide lidt illustrationer.

Ta’ en Dans er indspillet med mange gæstemusikere, og det er den Djanzz cd med den største orkesterlyd.

Ud over den faste guitar og tromme trio, har vi her Kaare Munkholm på marimba, Peter Fuglesang på klarinet og altsaxofon, Louise Valrona på trompet og Fredrik Damsgaard og Yasser Pino på bas.