Pressetekster (CV)

Foto: Lea Meilandt

Carl Quist-Møller har i løbet af de seneste 25 år brugt en stor del af sin tid på, at finde ind til kernen hos børn og barnlige sjæle. Både som tegner, animator, historiefortæller, kunsthal-udstiller, musiker, skuespiller og forfatter.
Blandt Carl Quist-Møllers mest omtalte tegninger er Jungledyret Hugo, men Hugo er ikke det eneste dyr i Carl Quist-Møllers univers. Det indeholder også dyr som Ællingen Ægir der opfandt rap-musikken, Dovendyret Erna som fødte verdens første sovedyr, Elefanten med den slatne snabel, og Rigshospitalets maskot Rigo der hjælper de syge børn gennem en svær tid. Disse og flere andre dyr optræder alle i Carl Quist-Møllers historier – hvad enten de bliver fortalt og illustreret i en bog, i en sang eller i et teaterstykke.

Siden 1997, hvor Carl Quist-Møller første gang fortalte sine løgnehistorier i ”Fjernsyn for dig”, og hans næse voksede i bogstavligste forstand, har han bidraget til at gøre løgnehistorier tilladt. Løgnehistorierne er siden blevet udgivet som bøger og indbragte ham i 1999 Dansklærerforeningens forfatterpris.

Carl har siden turneret rundt i hele danmark og optrådt som professionel løgner. Rollen som Danmarks største Løgnhals har også bragt ham til Grønland, Færørene, Cuba og Washington.

I marts 2008 kom Løgnhalsen tilbage på DR1 med 10 udsendeler, der også er udkommet på DVD og CD.
Historierne har også bevæget sig med ind i Carl Quist-Møllers musiske univers med flere bands. Carl spiller og har spillet med Djanzz, Løgnhalsen og De Medskyldige, Tango Orkestret og DaBoing, hvor han er tekstforfatter, illustrator og trommersalger.

Carl medvirker aktuelt i nyere bands som, De Onde, Orgel Aben & Trommedyret, Thomas & Carl, samt i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra hvor han senest var med til at skabe sjov og lærerig online undervisning for de børn (og forældre) der sad i hjemmeundervisning, under Covid19 nedlukningen.

Musikken kan høres på CD’er, på streamingtjenester som f.eks. Spotify eller når de forskellige bands turnerer rundt i Danmark og i udlandet.

Selvom børnenes univers som regel er i fokus i Carl Quist-Møllers arbejde, er der også plads til et mere modent publikum, for eksempel når Carl holder foredrag, dyster med andre historiefortællere eller spiller op til dans med Djanzz eller i andre musikkonstellationer – og Carl Quist-Møller har ikke tænkt sig at stoppe her. Han svinger hele tiden ned af nye veje og vil fortsat udfordre andres og sit eget univers. Med lydbog-udgivelsen Den 3. Tango – som er skrevet og fortalt af Carl Quist-Møller og akkompagneret af Tangoorkestret – har han skabt musikfortælling for voksne.

Carl udfører også større formgivningsopgaver. I 2010 arbejdede han som betonkunster, hvor han udførte kæmpe store relieffer i betonvægge til 3 nyopførte huse. I 2011 arbejdede han bl.a. med små detaljerede relieffer og skulpturer til barnedåbsgaver udført i sølv og stål.

I 2016 indgik Carl et spændene samarbejde med musikeren og forfatteren Thomas Buttenschøn, og sammen udgav de bogen Bare kald mig Tofte, hvor der i bogen følger en CD fyldt med sange der komplementere fortællingen om den brune bjørn, Tofte. I 2017 fik duoen tildelt Carl Prisen for bedste børnemusik.

For nylig udgav Carl Quist-Møller børnebogen Læsepadden Pede, på forlaget Gutkind i 2021. Det er en bog som Carl både har forfattet og illustreret, og er en hjertevarm fortælling om den fantasifulde men sløve padde Pede.

Uddannelse

  • 1982-1986 – Uddannet animator hos Jannik Hastrup
  • 1982-1986 – Manuskriptkurser på filmskolen
  • 1986-1988 – Privat undervisning i trommer og børneskuespiller på flere film- og tv produktioner
  • 1987-1988 – Danmarks Design Skole – Tegning og Grafik

Priser

  • 1999 – Forfatter Prisen, Dansklærerforeningen
  • 2017 – Carl Prisen for bedste børnemusik, komponist sammen med Thomas Buttenschøn
  • 2021 – DMA Prisen for bedste børne jazz band, komponist, sangskriver og trommeslager