Udgivelser – Løgnhalsen

Løgnhalsen og de medskyldige – Løgnhistorier og sange fra de varme lande

Løgnhalsen og de Medskyldige blev nomineret til en grammy for årets bedste børnudgivelse 2008. I forbindelse med DR tv-serien Løgnhalsen, udgav Nordisk Special Marketing de 10 afsnit på DVD og denne cd. Cd’en er velegnet til børn mellem 3 år til 10 år.

Der er en sammenhæng i fortælling hvor musikken dramatiserer og underbygger de sjove og melankolske løgnehistorier. Et par fede sange hist og her fungerer som en fortsættelse af handlingen. Musikken er skrevet af Morten Ramsbøl, Jan Rørdam og Kaare Munkholm.

Jeg valgte nogle af løgnehistorierne fra tv-manuskriptet til Løgnhalsen, hvor hovedpersonen fortæller løgnehistorier. Jeg raffinerede dem og skrev dem sammen til en lang rejse-løgne-historie. Musikken spilles af komponisterne og Carl på trommer og effekter, gæste solist er Jacob Venndt. Jan Rørdam har produceret den og den er mixet af Jørgen Knup. Bookletten er gennemillustreret og fungerer som visuel underholdning når man lytter til historien.

Det er historien om skoledrengen Carl, der med skoletaske, madpakke og et tog-månedskort kommer til at tage det forkerte tog. Den Transsibirske Jernbane sender ham først til Kina, hvor lærenemme rotter samler tabte mønter fra kloakkerne og bytter dem med Carl for hans medbragte ostemad. Carl får penge nok til sin egen luksus togvogn, men han kan ikke slippe af med de gavmilde rotter. Rygtet spredes blande rotterne og de forfølger ham tilbage til Danmark, med både kinesiske og russiske mønter. Carl undslipper rotterne i løveburet i Zoo, og flyver til Afrika med en oppustelig elefant. I et forsøg på at arbejde som ”grænseløs dyrelæge” sluges han af en krokodille, flygter ud af bagudgangen og ender med at side fast halvvejs ude af røven på krokodillen – langt nede i Afrika. Historien slutter dog lykkeligt, da han reddes af en krokodille prut, og da han på ryggen af en giraf graver lidt i næsen, finder han en ustoppelig produktion af guld-bussemænd.

DVD udgivelse

DR1  ”Løgnhalsen”, 2008. Ti afsnit hvor jeg fortæller, tegner, klovner og spiller musik som Løgnhalsen. Jeg er også instruktør og manuskriptforfatter.

Produceret for DR af Copenhagen Bombay. DVD’erne er udgivet af Nordisk Special Marketing.

Jeg syntes de er gode og grundigt lavet, for eksempel er menupunkterne ikke sat tilfældigt i filmen; de er sat ved kapitler, så man kan springe frem til en historie eller et musik indslag.

samlet