Illustrationer til eget forfatterskab

Jeg har udstillet illustrationer fra mit eget forfatterskab flere steder: Glyptoteket, Goudi, Øksnehallen, Naturama, Gimsinghoved og på mange af landets biblioteker.

 

Mange illustratorer arbejder i dag på computer, så selv om deres tegninger kan ligne noget, der er tegnet på papir med pensel, findes de kun digitalt. De kan ses på skærme og de kan printes ud på alle mulige materialer i alle mulige størrelser.

Det er meget praktisk og nemt, men de fleste gengivelser består grundlæggende af tre farver: cyan, magenta og gul (+ sort og hvid). Print består altid af små prikker i disse tre forskellige farver.

Prikkerne fordeles i forskellige størrelsesforhold og på afstand smelter de for vores øje sammen og blander sig, så vi oplever alle mulige nuancer og farver.

 

Det analoge maleri, tegning eller vandfarvetegning består af mange flere farvepigmenter, og giver efter min mening et farvespil der ikke helt kan gengives på samme måde i print.

Jeg arbejder stadig altid på papir og har derfor gammeldags originaler hver gang jeg har udført illustrations opgaver. Det er disse originaler der kan udstilles.

Jeg vil påstå at menneskets øje er trænet til at se nuancer og opfatte flere farver end cyan, magenta og gul.

 

Man kan sammenligne det med at se på et frugtfad i dagslys eller under en el-sparepære.


Udstillinger:
* Galleri Goudi, illustrationerne til ”Fem Fede Fabler”
* Glyptoteket, ”Skøre dyr og Jungledrømme”, 2003
* Gimsinghoved, Struer, ”Ej blot til løgn”, 2007
* Øksnehallen, København, 2008

* Diverse biblioteker

For yderligere informationer eller booking, gå til Kontakt


Ønsker du at downloade plakaten i høj opløsning, klik her