vignet_hugo

Jungledyret Hugo's første bog


hugo_illustration_lianEfter at havde animeret og produceret TV-spottet om Jungledyret Hugo, kunne jeg vende tilbage til illustrationerne jeg skulle tegne til min far Flemming Quist Møller´s bog om Jungledyret Hugo. Med mit kamera besøgte jeg et bananskib nede i Københavns havn. Jeg tog billeder af kabyssen, og jeg tog billeder af mennesker i forskellige situationer, som jeg gerne ville tegne. Blandt nogle af dem der sad på kanalkanten og drak bajere fandt jeg karakterer til bogen. En mand fra Finland syntes jeg lignede Delle-Kaj, han hed Matti, og jeg havde engang set ham i kokketøj. Jeg fik ham til at stille sig op i forskellige positioner jeg skulle bruge, og tog fotografier med forskellige ansigtsudtryk.

Bogen blev udgivet af Gyldendal og solgte rigtig godt i Danmark. Det blev et godt springbræt for min karriere som ung illustrator. Alle bibliotikarer, skolelærere og masser af børnefamilier lærte Hugo at kende.

 

danskforside_jungledyret_hugojapanskforside_jungledyret_hugo

 

Jeg syntes det var sjovt at illustrere bogen med gråtoner i en tush-lavering. Det er en teknik, hvor man med pensel blander tush med vand, og man kan på den måde lave forskellige gråtoner. En teknik som gamle japanske illustratorer, som fx Hokusai, brugte og bland andet derfor syntes jeg, det var ekstra sjovt, da bogen blev udgivet på japansk. Den solgte lige så mange eksemplarer i Japan som den havde solgt i Danmark, og mange år efter lavede et japansk dukketeater en forestilling på baggrund af bogen.

 

hugo_tushtegninger