vinget_presse

Pressetekster (C.V.)

CQM_normal_smiler


Carl Quist-Møller har gennem de seneste 25 år brugt en stor del af sin tid på at finde ind til kernen hos børn og barnlige sjæle. Både som tegner, animator, historiefortæller, kunsthal-udstiller, musiker, skuespiller og forfatter.


Blandt Carl Quist-Møllers mest omtalte tegninger er Jungledyret Hugo, men Jungledyret Hugo er ikke det eneste dyr i Carl Quist-Møllers univers. Det indeholder også dyr som Ællingen Ægir der opfandt rap-musikken, Dovendyret Erna som fødte verdens første sovedyr, Elefanten med den slatne snabel, og Rigshospitalets maskot Rigo der hjælper de syge børn gennem en svær tid. Disse og flere andre dyr optræder alle i Carl Quist-Møllers historier - hvad enten de bliver fortalt og illustreret i en bog, i en sang eller i et teaterstykke.

Siden 1997, hvor Carl Quist-Møller første gang fortalte sine løgnehistorier i ”Fjernsyn for dig”, og hans næse voksede i bogstavligste forstand, har han bidraget til at gøre løgnehistorier tilladt. Løgnehistorierne er siden blevet udgivet som bøger og indbragte ham i 1999 Dansklærerforeningens forfatterpris.

Carl har siden turneret rundt i hele danmark og optrådt som professionel løgner. Rollen som Danmarks største Løgnhals har også bragt ham til Grønland, Færørene, Cuba og Washington.

 

I marts 2008 kom Løgnhalsen tilbage på DR1 med 10 udsendeler, der også er udkommet på dvd og cd.


Historierne har også bevæget sig med ind i Carl Quist-Møllers musiske univers med flere bands. Carl spiller og har spillet med Djanzz, Løgnhalsen og De Medskyldige, Tango Orkestret og senest DaBoing, hvor han er tekst forfatter, illustrator og trommersalger.

Musikken kan høres på CDér, eller når de forskellige bands turnerer i Danmark og udlandet.  

Selvom børnene har en stor plads i Carl Quist-Møllers univers, er der også plads til et mere modent publikum, for eksempel når Carl holder foredrag, batler med andre historiefortællere eller spiller op til dans med Djanzz eller i andre musikkonstellationer - og Carl Quist-Møller har ikke tænkt sig at stoppe her. Han prøver hele tiden nye veje og vil fortsat udfordre andres og sit eget univers.
Med lydbog-udgivelsen "Den 3. Tango"- som er skrevet og fortalt af Carl Quist-Møller og akkompagneret af Tangoorkestret - har han skabt musikfortælling for voksne.

 

Carl er også på det seneste begyndt at udføre større formgivningsopgaver. I 2010 arbejdede Carl Quist-Møller som betonkunster. Han udførte kæmpe store relieffer i betonvægge til 3 nyopførte huse.

 

I 2011 har han arbejdet med små detaljerede relieffer og skulpturer til barnedåbsgaver udført i sølv og stål.