vignet_hugo_bliverfdt

Jungledyret Hugo bliver født

Jungledyret Hugo var allerførst bare en godnatsang min far, Flemming Quist Møller, sang for mig da jeg var tre år. I sangen lavede min far alle de sjove lyde som Hugo laver, når han gaber om morgenen, når han tager sin morgen-svømme-tur, når han gumler på et palmeblad, når han bøvser og når han knurrer vredt. Det var så sjov en sang, at jeg slet ikke kunne sove. 

I 1986, ca. 20 år efter, spurgte Danmarks Radio min far, om han ville skive en radiofølgeton til Børneradio. Det blev om Jungledyret Hugo, og han planlagde samtidigt at udgive historien samlet i en bog.

 

Hugo-allerfoersteskitse

 

Jeg havde tegenet siden jeg var lille og ville være illustrator, jeg havde blandt andet øvet mig ved at tegne dyrene i zoologisk have helt fra 8. klasse, og var fortsat som lærling på Dansk Tegnefilm Kompagni. Efter fem år var jeg færdiguddannet animator (tegnefilmstegner). Derefter forsatte jeg på Skolen for Brugskunst  (siden kaldet Danmarks Design Skole) på linen for Tegning og Grafik.


Selvom min far selv er tegner, og har tegenet til alle sine egne bøger, syntes han det kunne være sjovt at prøve give mig til opgaven. Hugo havde oprindeligt været min yndlingssang, og han syntes det ville være spændende, hvis jeg illustrerede historien om Jungledyret Hugo lidt mere "naturalistisk", end han selv gjorde.


Imens han skrev de sidste kapitler færdig til følgetonnen, viste jeg ham forskellige forslag og designs af Hugo. Jeg forestillede mig Hugo som en blanding mellem en kat, en abe og en bjørn. Faktisk lidt som en baby-varulv. De første forslag blev kasseret, fordi min far syntes figuren var lidt langbenet og ond i udtrykket. Den skulle være mere nuttet sagde han; lille og rund og lidt tyk i det.


 

Den 19. November 1987 lød der et tilfreds grynt fra papiret!

Hugo var født.


C 1987 Carl Quist Møller