vignet_lytogse_historier_web

Historier

Her kan du høre nogle af mine historier og andre finurlige lydoptagelser og radio interviews. Det er blandt andet historien om Frøen, Tissemyren, Elefanten Sander og Bi Bob the Bee der opfandt beebop musikken.

 

Historien om frøen:

"Frøen" en skrupskør historie om første gang jeg blev forelsket, og om en talende frø i en undervandshummerubåd. En frø som kan tale menneskesprog, regne og som er professor i geografi. Denne historier har jeg optrådt med live og solo i mange år, på et utal af skoler, festivaller og biblioteker i Danmark. Desuden med tolk i Grønland, Cuba og Washinton, og nu findes den så også med symfoniorkester. Den kan altså opføres med stort orkster, med mig alene som fortæller eller af en anden fortæller/skuespiller. Det er et værk på omtrent 20 minutter som man skal bestille og leje af forlaget Wilhelm Hansen. Nedenfor er et mindre klip fra en live optagelse. 

 

tissemyrer_2

 

Historien om Tissemyren:

En tosset og søde historie om drengen der bliver kaldt Tissemyren fordi han er lille og tisser i sengen, men ender som hele skolens helt, da det viser sig at hans tis har magiske brandslukker evner, og han redder sovesalen med alle pigerne og bliver kaldt "Super-tisse-brandmanden".

 

Historien om Cut the Cable:

 

 

 

Historien om Elefantens Slatne Snabel:

Elefantens Slatne Snabel findes på cd med Djanzz, i læse-let-bog og i en festivalbog, hvor jeg har udvidet historien. Den har også været opført som teaterstykke på Anemone teatret og jeg har optrådt med historien solo ved flere lejligheder for både børn og voksne.

 

Hvis du vil høre en lidt primitiv live-optagelse fra Roskilde Festival, hvor jeg fortæller historien for en stor flok tømmermændsramte unge mennesker en søndag formiddag, så lyt til linket ovenfor. Vi sidder tre fortællere på scenen og skiftes til at fortælle i afdelingen der blev kaldt Kiddes Kuriøse Kabinet.

 

 Det er det rødhårede skrummel, Carsten Islinthon, Rune T. Kidde - som lignede Odin uden ravn -

og så mig selv i gummistøvler.

 

 

En enkelt løgnehistoiesang fra Løgnhalsen og de Medskyldige:

 

 

 

Fortællingen om Tante Gudrund indspillet hos Besttellers i en sådan Anonyme alkoholigere fortællerstil:

 

Kommer snart....