Løgnhalsen og de Medskyldige

Lgnhalsen_CDpack

Løgnhalsen og de Medskyldige blev nomineret til en grammy for årets bedste børnudgivelse 2008. I forbindelse med DR tv-serien Løgnhalsen, udgav Nordisk Special Marketing de 10 afsnit på DVD og denne cd. Cd'en er velegnet til børn mellem cd 3 år til 10 år. Det er en sammenhæng i fortælling hvor musikken dramatiserer og underbygger de sjove og melankolske løgnehistorier. Et par fede sange hist og her fungerer som en fortsættelse af handlingen. Musikken er skrevet af Morten Ramsbøl, Jan Rørdam og Kaare Munkholm.

 

 

 

 

Jeg valgte nogle af løgnehistorierne fra tv-manuskriptet til Løgnhalsen, hvor hovedpersonen fortæller løgnehistorier. Jeg raffinerede dem og skrev dem sammen til en lang rejse-løgne-historie. Musikken spilles af komponisterne og Carl på trommer og effekter, gæste solist er Jacob Venndt. Jan Rørdam har produceret den og den er mixet af Jørgen Knup. Bookletten er gennemillustreret og fungerer som visuel underholdning når man lytter til historien.

 

 

Lille lydklip med sangen Bussemænd af Guld:

 

Det er historien om skoledrengen Carl, der med skoletaske, madpakke og et tog-måndeskort kommer til at tage det forkerte tog. Den Transsibirske Jernbane sender ham først til Kina, hvor lærenemme rotter samler tabte mønter fra kloakkerne og bytter dem med Carl for hans medbragte ostemad. Carl får penge nok til sin egen luksus togvogn, men han kan ikke slippe af med de gavmilde rotter. Rygtet spredes blande rotterne og de forfølger ham tilbage til Danmark, med både kinesiske og russiske mønter. Carl undslipper rotterne i løveburet i Zoo, og flyver til Afrika med en oppustelig elefant. I et forsøg på at arbejde som ”grænseløs dyrelæge” sluges han af en krokodille, flygter ud af bagudgangen og ender med at side fast halvvejs ude af røven på krokodillen - langt nede i Afrika. Historien slutter dog lykkeligt, da han reddes af en krokodille prut, og da han på ryggen af en giraf graver lidt i næsen, finder han en ustoppelig produktionen af guld-bussemænd.

 

Du kan købe cd'en i din lokale forhandler eller på nettet. Den har produktionsnummeret: cat.no. 1002183

 bussemand_af_guld_node.pdf

 bussemand_af_guld_tekst.doc

 

_MG_69052008-

 

_MG_69842008-

 

_MG_70162008-